Баклажани по Пармськи з моцарелою

На 4 порції знадобиться:

Баклажани3 штуки
Сир моцарела250 г
Консервовані помідори ТМ “Чигирин”2 банки
Часник2 зубчики
Оливкова олія12 столових ложок
Пшеничне борошно5 г
Сільза смаком
Перець мелений чорнийза смаком

 

Інструкція приготування:

1. Розігріти духовку до 220 градусів.
2. Налити в сковороду масло і підсмажити часник до золотистого кольору.
3. Додати томати, сіль, перець. Довести до легкого кипіння і тримати на слабкому вогні 15 хвилин.
4. Очистити баклажани і розрізати уздовж на 5-6 пластинок кожен.
5. Обваляти баклажани в борошні.
6. Обсмажити баклажани на оливковій олії з обох боків до коричневого відтінку (врахуйте, що баклажани вбирають масло).
7. Нарізати моцарелу тонкими скибочками.
8. Взяти форму для запікання і злегка змастити її томатним соусом.
9.Покласти шар баклажанів і зверху шар моцарели.
10. Полити томатним соусом і покласти ще шар баклажанів з томатами, а зверху шар моцарели.
11. Запікати в духовці, поки моцарела не розтопиться і не придбає коричневий відтінок (близько 30 хвилин).