Соус маринаро
На 4 порції знадобиться:
Оливкова олія1 ст.ложка
Цибуля1 головка
Часник4 зубчика
Стебло селери1 шт
Консервовані томати ТМ”Чигирин”800 г
Морква1 шт
Сушений орегано1 ч.ложка
Лавровий лист1 шт
Сільпо вкусу
Перець чорний меленийза смаком
Червоне сухе вино1 склянка
Подрібнене листя базиліка1 ст.ложка
Бальзамічний уксус1 ст.ложка
Інструкція приготування:
1. Розігріти оливкове масло в сковороді, додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до напівпрозорості приблизно 5 хвилин.
2. Додати дрібно нарізаний часник і обсмажити ще хвилину до появи аромату.
3. Додати дрібно нарізану селеру, дрібно нарізану моркву, сіль і перець. Обсмажити до м’якості приблизно 10 хвилин.
4. Додати помідори, орегано, вино, лавровий лист і оцет. Посолити, поперчити і варити на невеликому вогні до загусання приблизно 30-60 хвилин.
5. Додати базилік і зняти з вогню.